Nieuws

Hier staan alle leuke, handige nieuwtjes.
Zoals de informatie en mededelingen over de wedstrijden en andere activiteiten, maar ook leuke voltige wetenswaardigheden 

 

Vrijdag, 28 juni 2019

 

Volle maar succesvolle wedstrijddag in Vlagtwedde! Afgelopen zondag vulde de Ravenruiters een groot deel van het wedstrijdprogramma bij de wedstrijd van de Woudruiters&Eemsrakkers in Vlagtwedde. We waren deze dag op stap met maar liefs 3 paarden, 3 teams, een duo en een aantal solisten. 

Aan de meiden van het BB galop team om de dag af te trappen. Op ons nieuwe paard Zindessa lieten zij een prima plicht en een uitstekende kür zien. Dit leverde de meiden een mooie tweede plek op. Vervolgens was het de beurt aan de meiden van het BB stap team. Samen met het paard Perry lieten zij zien dat ze zich in een sterk deelnemersveld goed staande konden houden en veroverde heel knap de vierde plek. 

 

Het middagprogramma hield iedereen goed in beweging. Allereerst  was het duo aan de beurt. Het paard Voila liep twee super goede rondes en leidde de meiden hiermee naar een eerste plaats. Ook de solisten die daarna in de ring verschenen lieten nette rondes zien. Vervolgens weer een snelle wissel om met het L-team op Perry een strakke plicht te voltigeren. Daarna mochten de solisten voor de tweede maal de ring betreden, dit keer met Zindessa. Voor de solisten, die als laatst ook nog de ring in moesten voor hun teamkür, dus een drukke dag. Zonder resultaat was het echter niet! Dankzij de inspanning van drie geweldige paarden, longeur, groom en alle ouders konden de meiden met maar liefs 3 eerste plekken, 2 maal de tweede plek, 2 keer de derde prijs én een prijs voor het beste paard met dikke winstpunten moe maar tevreden naar huis! 

Vrijdag, 22 maart 2019

 

Begin maart was het zo ver, de eerste wedstrijd van het seizoen! Nadat alle kinderen en paarden strak in de haren zaten vertrokken we richting Dronten. Hier was het eerst de beurt aan de meiden van het BB-team. Zij hebben afgelopen jaar hard getraind en gingen daarom voor het eerst starten in de BB-galop. De pony (Jouri) maakte vandaag ook zijn voltige-debuut. Jouri was bijna onherkenbaar met zijn woeste manendos getemd tot knotjes. Zijn nieuwe carrière beviel hem wel en hij liep super braaf als volleerd voltige-pony de ring door. Ook de meiden wisten gelukkig hun zenuwen goed in bedwang te houden. Zij lieten een hele nette plicht en kür zien. Dit debuut leverde de meiden een super mooie 1e plaats op!

's Middags was het de beurt aan de meiden van het L team. Op een kleine uitglijder na lieten zij een nette plicht zien. Daarna volgde een spannende maar goed uitgevoerde James Bond kür. Hiermee verdiende de meiden hun eerste winstpunt van het seizoen en een mooie 3e plaats. Al met al een goed begin van het seizoen, op naar de volgende wedstrijden!

Donderdag, 20 september 2018

 

Afgelopen zondag was een volle dag voor enkele leden van de Ravenruiters. 's Ochtends stond een demonstratie bij de thuismanege in Vries op het programma. Ter ere van de landelijke open manege-dag mochten wij laten zien dat manege Dolfing naast gewone paardrijlessen ook andere takken van paardensport zoals de voltige een kans biedt. Altijd leuk natuurlijk om aan nieuwe mensen te laten zien hoe gaaf onze sport is! Ons paard Perry bewees tijdens deze demonstratie dat de manege over betrouwbare paarden beschikt. 

Met zo'n landelijke manege-dag is een dubbele boeking natuurlijk niet te voorkomen. 's Middags was de vereniging daarom te vinden bij de HCE manege in Eelde. Met een 'vers' paard en een grote groep meiden verzorgde zij ook hier een spetterende demonstratie. 

Vrijdag, 31 augustus 2018

 

Eind augustus vinden in Ermelo altijd de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Dit jaar hadden zowel het team als een duo zich weten te kwalificeren. Vrijdagavond trapte het duo af met een nette plicht. In de tweede ronde wisten zij het hoofd koel te houden en een stabiele kür neer te zetten. Samen was dit genoeg voor een zeer nette derde plaats op de Nederlandse kampioenschappen. Voor het team, dat dit jaar pas voor het eerst gestart is en nog maar twee wedstrijden achter de rug had, was het al een hele prestatie om überhaupt geplaatst te zijn. Ook het teampaard waar de meiden pas sinds kort op trainen liep voor het eerst een echte grote wedstrijd met veel publiek. Het eerste onderdeel, de plicht, was nog wat onwennig. Tijdens het tweede onderdeel lieten de meiden zien wat ze echt waard zijn. Op spannende James Bond tunes lieten de meiden een spectaculaire kür zien die door de jury hoog gewaardeerd werd. In een sterk deelnemersveld werd het team zevende, een nette prestatie en een leuke ervaring rijker!

Donderdag, 30 augustus 2018

Geslaagde demonstratie in Ees! Afgelopen week gaven een aantal meiden van de Ravenruiters een demonstratie tijdens de 'paardendag' op het Land van Bartje. Op woensdagochtend (lang leve de vakantie) werd er nog hard geoefend zodat we donderdagavond op pad konden naar Ees. Onze voltigeurs lieten het publiek kennismaken met de voltigesport. Eerst demonstreerde zij diverse plichtoefeningen waarbij kort wat uitleg werd gegeven. De meiden hadden daarnaast ook wat vrije oefeningen voorbereid. Deze werden in galop vertoond en maakte nog meer indruk op het publiek. Ook de küren werden goed ontvangen door het publiek. Erg leuk om met z'n allen weer te laten zien wat voor gave sport voltige is, meiden bedankt!

Dinsdag, 29 mei 2018

Afgelopen zondag was een klein deel van de Ravenruiters niet te vinden in het zwembad maar op de wedstrijd in Hasselt. Hier waren als eerst de jongste meiden aan de beurt. Het drietal kwam uit in de klasse BB op het paard Voila. De meiden lieten zien dat ze behalve een nette plicht ook een goede kür in huis hebben. In een groot deelnemersveld wisten ze heel knap een hele mooie derde plek te veroveren! 's Middags was het de beurt aan het nieuwe duo die voor het eerst uitkwamen in de klasse L. Zij voltigeerden een nette plicht ondanks de kür die nog wel wat strakker kon leverde dit een eerste plaats op. Al met al een hele warme maar ook succesvolle dag! 

Dinsdag, 8 mei 2018

Vorige week was een drukke week voor de meiden van de Ravenruiters. Op donderdagavond gaven zij een demonstratie in Ees op het Land van Bartje. Voor de gelegenheid was Voila mee als voltigepaard. Het was even geleden dat de meiden op dit paard gevoltigeerd hadden maar dat was niet te zien! De meiden lieten een leuke show zien. Voor het jongste publiek was het hoogtepunt natuurlijk dat ze na afloop zelf even het paard mochten aaien, ook voor Voila was dit genieten van alle aandacht. 

 

Voor zondag stond een demonstratie op de ruiter inspiratie dag in Tolbert op het programma. Een grote groep meiden, van de aller jongste tot de oudste, was mee om te laten zien wat voltige is. Perry liet wederom zien geboren voltigepaard te zijn en liep voor het eerst op vreemd terrein een galopkür terwijl een bak verderop geknald werd met ballonnen! Ook de meiden lieten zich van hun beste kant zien en toonden dat ze helemaal klaar zijn voor het aanstaande wedstrijdseizoen!

Vrijdag, 23 maart 2018

Succesvol debuut in Dronten! Afgelopen weekend hebben de Ravenruiters een succesvol debuut en rentree gemaakt. Twee van onze voltigeurs kwamen voor het eerst uit als solist en deden dit op ons nieuwe voltigepaard Perry. Perry was nergens van onder de indruk en galoppeerde rond als volleerd voltigepaard. Ook de meiden leken weinig last van zenuwen te hebben en voltigeerde beide een net debuut. Wel waren zij door de overgang naar deze hogere klasse héél even in de war met de juiste plichtvolgorde ;) De meiden verraste ouders en insiders met een nette kür die zij, ondanks blauwe knieën en met slechts zeer weinig oefentijd, zo uit hun mouw schudde. 

's Middags was het de beurt aan onze jongste voltigeurs. Perry stapte rustig en beheerst de ring rond en ook de meiden deden alsof ze al jaren wekelijks op wedstrijd gaan. Het drietal liet een zeer nette plicht zien. Daarna kwam de moeilijke kür, deze werd goed uitgevoerd en was ook nog eens binnen de tijd! Dit leverde de meiden dan ook een hele nette derde plek op, nog gefeliciteerd! 

Dit goede debuut hadden we natuurlijk deels te danken aan een groot team supporters dat ons de hele dag vanaf de tribune heeft bijgestaan. Met zo'n trouwe fanclub komen we er wel! Na een lange dag keerde we dus tevreden terug naar huis en we zijn er uit; volgende wedstrijd willen we weer! 

Donderdag, 22 maart 2018

Zoals jullie misschien weten zijn wij begin 2018 verhuisd! Na jarenlang heel veel voltigeplezier in Onnen was verhuizen (helaas) noodzakelijk om de vereniging draaiende te houden. Gelukkig hebben we een fantastische plek gevonden waar de vereniging nieuwe kansen heeft zich verder te ontwikkelen. Onze nieuwe thuisbasis is vanaf dit jaar daarom Manege Dolfing te Vries. De lessen zijn nog steeds op vrijdagavond en momenteel trainen we met twee groepen, wel zijn er nog enkele plekken vrij! 

Onze leden kennen de nieuwe paarden natuurlijk al, maar om ook jullie een idee te geven stellen we de paarden binnenkort voor onder het kopje 'paarden'. 

Zaterdag, 6 januari 2018

Afgelopen woensdag was het dan zover, team 1 mocht meedoen aan de finale van de KNHS voltigecup! Tijdens deze finale strijden de beste teams uit elke klasse met elkaar om de voltigecup. De verschillende teams laten een vrije kür op muziek zien die door de jury beoordeeld wordt op onder andere uitvoering, moeilijkheid en samenstelling. Het team had zich afgelopen zomer al geplaatst maar de finale tijdens Horse Event werd toen, vanwege het weer, helaas afgelast. Gelukkig was IICH Zuidbroek als een van de grootste concoursen van noord Nederland bereid om de finale te huisvesten. Dat betekende dat er gevoltigeerd mocht worden in een indrukwekkende piste en voor een volle tribune. Gelukkig zijn onze grote meiden niet snel van de wijs te brengen. In deze, voor het paard toch wel een beetje spannende ring, voltigeerden zij net zoals altijd rustig en stabiel. Het team liet een nette en knallende kür zien met als thema James Bond. Ook de jury was tevreden en beloonde de Ravenruiters met een mooie tweede plek. Al met al een mooie ervaring, super prestatie en een prachtig begin van het nieuwe voltigejaar!

zaterdag, 31 oktober 2015

Geslaagde wedstrijd in Dronten! Vandaag is een viertal gestart in de klasse E op Odette. Zij lieten een zeer nette en constante plicht zien, ook de kür was goed uitgevoerd. 's Middags kwamen de solo's in de ring. Onze solo liet ook een prima plicht en kür zien. Goed genoeg voor een eerste plaats en ook het team had succes. Er deden veel teams (15!) mee deden in hun klasse E maar de meiden wisten met hun super resultaat een 1e plek te bemachtigen!

oktober 2015

De les van afgelopen vrijdag was zeker geen gewone les! Alle stoere vaders hadden zich verzameld om hun dochters te laten zien wat zij op het paard konden. Onder begeleiding van hun kinderen en onder toeziend oog van de moeders draaide ze vandaag een les lang mee.

Dat begon natuurlijk zoals altijd met een warming-up. Hierbij bleek dat onze vaders nog over een goede conditie beschikken! Ook het rekken en strekken hoort bij de warming-up maar was voor de meeste wat lastiger. Enkele vaders bleken tot ieders verbazing zeer lenig, weten we gelijk waar hun dochters dat van hebben! Tot slot durfde deze stoere vaders natuurlijk ook wel op het paard. Nadat ze met hun dochters op de ton geoefend hadden was het zo ver. Onze vaders bleken ware talenten en lieten ook op het paard indrukwekkende kunsten zien! Misschien is het in de toekomst toch nog tijd voor ons eigen papa-team?

Hoeveel spierpijn de vaders de weer erna gehad hebben weet ik niet maar de les was zeer geslaagd! Onder het kopje foto's staat wat beeldmateriaal van deze dappere vaders. Hiermee zijn voor volgend jaar natuurlijk gelijk de moeders uitgedaagd, we zijn benieuwd!

 

augustus 2015

Na hard trainen was het vandaag dan eindelijk zo ver, we mochten starten op het NK! Vrijdagavond was de paardenkeuring (voor sommige mensen het meest zenuwslopende moment). Ons paard was helemaal in orde en zaterdag mochten we dus de ring in! De meiden lieten, ondanks de zenuwen, een super nette plicht zien. Het was voor bijna iedereen pas de eerste keer dat ze op dit paard de ring in gingen. Dit maakte het natuurlijk extra spannend maar ook het paard gedroeg zich super braaf, alsof ze al jaren mee ging op wedstrijd. De kür werd net als de plicht super netjes uitgevoerd en dus verlieten we de ring zeer tevreden! Helaas zonder podiumplaats maar tevreden met een goede prestatie vertrokken we zaterdagavond na een leuke en leerzame dag weer richting huis. Ik zeg volgend jaar weer?!

augustus 2015

Speciaal voor onze deelname aan het Nederlands kampioenschappen voltige hebben de meiden van de wedstrijdgroep prachtige nieuwe pakken gekregen! We zijn hier onze sponsor 'Renkema-Grondsma Timmerwerken' natuurlijk hartstikke dankbaar voor!

 

juni 2015

Helaas is het dit jaar niet gelukt de nieuwsrubriek up to date te houden met wedstrijdverslagen. Gelukkig zijn we dit jaar wel gewoon op wedstrijd geweest. Buiten dat het natuurlijk weer erg leuk en gezellig was heeft de wedstrijdgroep zich, geheel onverwacht, weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen! Het was dit jaar dus zeker een geslaagd en succesvol seizoen. In plaats van luierend de vakantie door gaan de meiden van Odette deze zomer dus hard trainen. Gelukkig is dit voor ons zeker geen straf en kijken we uit naar het NK eind augustus!

 

maandag, 22 juni 2015

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, het voltigekampje! Zaterdagochtend verzamelde de meiden zich vrolijk bij de tent. Deze werd gelijk gevuld met matjes, slaapzakken en een flinke snoepvoorraad (jullie hebben vorig jaar toch niet te weinig eten gehad?). Nadat alle ouders vertrokken waren was het gelijk al tijd voor de eerste training. De kids van Silvie moesten wel even wennen aan de kleine pony waar zij op voltigeerde in plaats van hun grote Sil. Tussen de middag werd er lekker gepicknickt in het gras.

Voor de middag stond er een leuke activiteit op het programma, het blote voeten pad! Dit zorgde niet alleen voor dolle pret maar ook voor modderige benen of zelfs een compleet nat pak! Eenmaal weer thuis moesten dus voordat we aan tafel konden eerst schone kleren opgezocht worden. Later 's avonds hadden we een mooi kampvuur een keurig op tijd (oké misschien iets later dan normaal) vertrok iedereen naar bed.

Zondagochtend vertrokken we na het ontbijt met de paarden naar de bak. Hier kregen we een leerzame training van een gasttrainer. Aan het eind van de middag was het (helaas) al weer tijd om naar huis te gaan. We hebben een super leuk, gezellig, leerzaam weekend gehad en hopen dat jullie er volgend jaar weer allemaal bij zijn!

 

zaterdag, 28 februari 2015

Nog even en dan is het weer zover, de eerste voltigewedstrijd komt er al weer aan! Er wordt nog geschaafd aan de kür die er trouwens al heel goed uit ziet. Ook aan de plicht wordt hard gewerkt, bepaalde onderdelen worden gedrild. Het tellen gaat steeds beter al vrees ik dat de kinderen vrijdagavond alleen nog van hun e-molen in 4 tellen kunnen dromen.

Kijkt iedereen alvast goed in de agenda?? Het gaat om de volgende data: 11 april, 9 mei, 13/14 juni en 28 juni. We hopen dat jullie allemaal kunnen (geef zsm door als je

niet kunt). Laat die wedstrijden maar komen, wij zijn er 

                                                                                            klaar voor! 

zondag, 8 februari 2015

Sprookjesachtige avond!  Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, onze winterdemonstratie, iets later dan normaal maar zeker niet minder geslaagd. Alle kinderen hebben bewezen dat er ook dit jaar weer hard getraind is. De toeschouwers werden deze keer verast door een heus sprookje. Prachtig verkleed op verschillende soorten Disney muziek was het thema gelijk duidelijk.

 

De kinderen van Silvie of beter gezegd de zeven dwergen en sneeuwwitje beten de spits af. Als jongste deelnemers lieten zij zien zeker niet onder te doen voor de grote meiden. Maar ook de grotere meiden van Odette hebben indrukwekkende kunsten laten zien. In de ring speelde zij niet alleen de leeuwen uit de Lion- King maar ook diverse personages uit Aladdin. De avond werd op spannende wijze in het donker afgesloten met een toepasselijke ‘ze leefde nog lang en gelukkig’.

 

Kortom hebben we samen weer een super gezellige en mooie demonstratie gehad. Daarom willen een aantal mensen nog even bedanken: om te beginnen de familie Blom voor het gebruik van de locatie en onze verschrikkelijk lieve brave voltigepaarden, Lisa voor alle leuke lessen en natuurlijk alle kinderen voor het harde oefenen, inzet en de gezelligheid die jullie elke les meenemen!

 

(Mochten er nog ouders zijn die leuke foto’s gemaakt hebben? Als je ze mailt zorg ik dat ze op de site komen!)

 

zaterdag, 4 oktober 2014

Geslaagd kamp! Afgelopen weekend was het eindelijk zover, het voltigekamp. Zaterdagochtend arriveerde iedereen met een goed humeur en slaapzak in Midlaren. Nadat alle matjes uitgerold waren konden we aan de slag. De meiden kregen gelijk de opdracht een spannende duokur te maken. Ook de paarden werden even getest. ‘s Middags stond er nog een gezellige activiteit in de planning, met de auto vertrokken we richting de zeehondencrèche. Hier kregen we een Super leuke en interessante rondleiding (Lisa bedankt!). Ook het avondprogramma was goed gevuld. Na het eten was een spannende duokur-wedstrijd. Hier kwamen hele spannende oefeningen en mooie armbewegingen voorbij! Het niveau was hoog maar Inez en Eva gingen er met de beker vandoor. Eenmaal donker was het tijd voor een spannende speurtocht. We hebben de dag afgesloten met een mooi kampvuur.

 

Zondag werd alweer vroeg ontbeten. Opnieuw moest iedereen flink aan de slag. Aan het eind van de dag werd een voltige-examen afgenomen en daar moest natuurlijk hard voor geoefend worden. Tijdens het examen in stap en galop liet iedereen zien erg netjes te kunnen werken! Alle meiden zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd, nogmaals gefeliciteerd! Als afsluiter werd nog op creative wijze op twee paarden tegelijkertijd gevoltigeerd. Jammer genoeg was het toen alweer tijd om de tassen in te pakken.

 

Al met al hebben wij en hopelijk jullie ook een Super leuk weekend gehad. Iedereen bedankt voor de inzet en gezelligheid! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

 

zaterdag, 4 oktober 2014

Alle dames zijn al weer hard aan het oefenen want 25 oktober is het zover. Het E-team zal met hun paard Odette meedoen met de wedstrijd in Dronten. Verdere informatie volgt nog maar zet de datum alvast in je agenda!

 

zondag, 23 december 2012

Geslaagde kerstdemonstratie! Afgelopen vrijdag hebben we ook dit voltigejaar weer af kunnen sluiten met een mooie kerstdemonstratie. Paarden en kinderen werden al vroeg verzameld zodat zij, compleet in thema, alle geoefende kunsten van het afgelopen jaar konden vertonen.

De eerste groep die dit mocht doen was de groep van Odette. Dit E-team, waarbij jammer genoeg wat leden ontbraken, liet op hun paard Odette zien dat ook echte piraten kunnen voltigeren. Hierna was het de beurt aan de meiden van Silvie die helemaal in kerststijl lieten zien wat ze al konden. Menig ouder hebben zij geschokt met zelfs kunsten in galop en met zijn tweeën. Daarna volgde het team van Romeo, zij hadden jammer genoeg wat meer pech want hun paard stond helaas kreupel op stal. Gelukkig wilde het andere team wel een paard delen zodat ook de meiden van Romeo konden laten zien dat zij als stoere Bondgirls niet onderdoen voor de rest. De avond werd afgesloten met een roze randje door het laatste duo op het geleende paard Odette.

Naast al deze prachtige küren en oefeningen hadden de voltigekinderen ook nog eens voor veel lekkers gezorgd. Er was genoeg te eten en drinken voor iedereen en het heeft zeker gesmaakt! Al met al een zeer geslaagde avond. Waar we graag een aantal mensen voor willen bedanken: natuurlijk alle ouders voor het lekkere eten en drinken, Lisa voor alle leuke lessen van het afgelopen jaar, Desmae, Jeske en de andere leden die er altijd zijn om te helpen en natuurlijk Annie. De gemaakte filmpjes zijn terug te vinden op youtube. Op naar de volgende demonstratie!

 

Maandag, 22 oktober 2012

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, we gingen op wedstrijd! De wekker ging weer akelig vroeg en nadat alle paarden en kinderen netjes waren ingevlochten vertrokken we samen richting Dronten. Het E-team moest hier de spits afbijten en als eerste laten zien wat Ravenruiters waard zijn. En dit deden de vier meiden goed! Op hun paard Odette lieten zij een super nette plicht en kür zien. Hierna was het Lisa die het paard Romeo flink door/aan de bak moest laten gaan. Ook dit lukte prima want dit brave paard wist maar liefs drie duo's de bak door te krijgen. Samen met een trouwe club supporters hebben we een super leuke en gezellige dag gehad en zijn we aan het einde van de dag met goede resultaten tevreden weer naar stal terug gekeerd. Op naar de volgende wedstrijd!

 

Maandag, 16 januari 2012

Vanaf vrijdag 20 januari zijn de lestijden gewijzigd. De eerste les op Odette en Silvie begint om 18.00 tot 19.00. De tweede les op Romeo start om 19.15 tot 20.15. Het is de bedoeling dat de teams ongeveer een kwartier eerder aanwezig zijn om te helpen met het klaarmaken van de paarden. Ook na de les wordt gezamenlijk voor het paard gezorgd en worden samen alle spullen netjes opgeruimd.

 

Dinsdag, 27 december 2011  

Afgelopen vrijdag was de laatste les van dit jaar en werd er traditie getrouw een demonstratie verzorgd door alle voltigeurs voor alle ouders en andere belangstellenden. De catering was door alle ouders gezamenlijk zeer goed verzorgd.

Deze keer was het echter een hele bijzondere avond omdat José Oost, onze instructrice vanaf het ontstaan van onze club, na 10 jaar afscheid nam.

 

De demonstratie startte met een show van onze kerstengelen op Odette, zij lieten een aantal oefeningen in galop zien, gevolgd door een mooie groepskür in stap.

Vervolgens straalden onze kerstvrouwtjes op Silvie, de meeste van deze voltigeurs zijn pas een paar maanden lid, maar wisten iedereen versteld te doen staan van hun kunnen!

De laatste show was voor Michael Jackson uitgevoerd door het wedstrijdteam op Romeo. In een spannende teamkür in galop lieten zij zien dat ze al helemaal klaar zijn voor het nieuwe wedstrijdseizoen.

 

Daarna volgde het afscheid van José. Als eerste werden 2 leden die ook al sinds het begin van onze club lid zijn in het zonnetje gezet, zij ontvingen beiden een jubileum polo.

Na diverse speeches - waarin heel treffend werd aangegeven dat José ervoor heeft gezorgd dat wij van een groepje verlegen kinderen met paardrijlaarzen en cap zijn uitgegroeid tot een geoliede vereniging die zelfs de Hippiade heeft behaald - werd de avond mooi afgesloten met een powerpoint compilatie van filmpjes en foto's van allerlei voltigebelevenissen van de afgelopen 10 jaar!

 

Wij bedanken José voor haar geweldige inzet en enthousiasme en zijn er zeker van dat we elkaar geregeld binnen de voltige nog zullen zien.

 

We hopen zsm bekend te kunnen maken wie José zal opvolgen en wanneer de lessen weer beginnen, we gaan ervan uit dat dit gewoon vrijdag 13 januari zal zijn.

(meer foto's zijn te zien op onze foto pagina)

 

Zaterdag 20 november 2011

Vandaag reden een aantal dappere leden, vader en moeder en Romeo naar Ermelo om al daar mee te doen aan de voltige instuif. Door de mist wisten zij het KNHS Centrum te vinden.

Het doel van de dag was het trainen van verschillende vaardigheden en het behalen van je voltigepietendiploma!

Op grond werd in estafettevorm getraind in kracht en conditie, het zaklopen en pakjes vervoeren ging met veel enthousiasme. Op de ton werd geoefend op de vlag. Jeske longeerde Romeo en op hem werd hard geoefend aan vormspanning en de opsprongen.

Het was een hele leuke en leerzame dag, iedereen heeft zijn pietendiploma behaald en kreeg ook een lekkere chocoladeletter.

 

We gaan deze dag in het klein overdoen voor onze andere leden op vrijdag 2 december a.s. tijdens de les van 17-18u. Op de foto pagina van deze site kun je nog meer foto's vinden van deze instuif.

Woensdag 9 november 2011

Per 31-12-2011 stopt José met de voltigelessen in Onnen.

We zijn op zoek naar een opvolgster zodat de lessen na de kerstvakantie verder kunnen gaan. We zoeken iemand die minimaal in bezit is van een nivo 2 voltige instructeurs diploma en ervaring heeft met het zelfstandig lesgeven aan kinderen t/m klasse C.

Heb je interesse, dan zien we graag een e-mail tegemoet (voltigeonnen@hotmail.com).

Maandag 7 november 2011

Vrijdag 23 december is de laatste les van dit voltigejaar. Om dit gezellig af te sluiten hebben we een show voor alle ouders om te laten zien wat we geleerd hebben dit jaar. We zullen iedereen vragen iets lekkers mee te nemen.

Dinsdag 4 oktober 2011

5 oktober 2011 is een feestelijke dag voor Voltige Vereniging de Ravenruiters.

Exact 10 jaar geleden vond de eerste voltigeles plaats. We zijn gestart op initiatief van een aantal ouders uit Mid- en Noordlaren. Pauline was onze eerste voltigepony en al gauw hadden we 2 lesuren met totaal 15 leden. Na 2 jaar gevoltigeerd te hebben in de buitenbak bij de familie Sieling konden we de overstap maken naar de prachtige locatie van Annie Blom waar we nog steeds wekelijks trainen!

In de loop van dit jaar zullen we activiteiten organiseren om dit geweldige jubileum te vieren. We willen alle (oud) leden alvast vragen om leuke foto's te mailen naar voltigeonnen@hotmail.com.

Vrijdag 26 augustus 2011

De zomervakantie zit er weer bijna op!

Vrijdag 16 september starten de lessen weer!!

Alle leden krijgen hierover komende week een e-mail met alle info.

We hebben nog plek voor nieuwe leden in de beginnersgroep van 17.00-18.00u, lijkt het je leuk? Neem dan contact met ons op om een gratis proefles af te spreken.